Babeczki budyniowo-miodowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne babeczki budyniowe słodzone miodem. Dzięki dodatkowi proszku budyniowego oraz miodu babeczki są lekkie i wilgotne. Ładnie wyrastają choć podczas studzenia troszkę opadają. Babeczki pięknie pachną miodem. Polecam

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łyżki miodu
    1 duże jajko
    200 g serka homogenizowanego waniliowego
    2 łyżki oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 op. budyniu waniliowego
    1/2 szkl mąki pszennej
    polewa: 50 g czekolady deserowej
    1 łyżeczka masła
    1 łyżka mleka
    kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki budyniowo-miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy miód, jajko, serek oraz olej. Miksujemy do połączenia. Następnie dosypujemy mąkę, budynie oraz proszek do pieczenia. Miksujemy, aż składniki ładnie się połączą. Przekładamy masę do foremek (po 1 czubatej łyżce). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy babeczki.
    Polewa: do szklanki wkładamy małe kawałki czekolady, dodajemy masło i mleko. Wstawiamy do mikrofalówki na 30 sekund. Wyjmujemy i mieszamy (wtedy rozpuści się do końca czekolada). Polewamy zimne babeczki polewą i dekorujemy posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować