Babeczki bez pieczenia z nadzieniem piankowo-śmietanowym

4.5 (185 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Do tego przepisu wykorzystać wszystkie " resztki" ze słodkiej szafki jakie Wam zostały. U mnie to herbatniki i pianki marsmallow

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Korpusy :
    140 g herbatników
    140 g masła
    Aromat migdałowy
    Krem piankowy:
    150 g pianek marsmallow
    200 ml śmietany 30%
    Krem śmietanowy:
    250 ml śmietany 30%
    1 łyżka cukru pudru
    1 śmietan-fix
    Różowy barwnik- opcjonalnie
    Dodatkowo:
    Posypka cukrowa
    Rurki waflowe
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Muffinki Pianka

Babeczki bez pieczenia z nadzieniem piankowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korpusy:
    Masło roztopić i lekko ostudzić. Do pojemnika blendera przełożyć herbaniki i zmielić. Przełożyć do miseczki, dodać aromat i masło. Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do foremek silikonowych na muffinki. Wypełnić spody i boki. Wstawić do lodówki na około godzinę.
  • 2. Krem piankowy:
    Do miski przesypac pianki i postawić na garnku z gotującą woda. Rozpuścić pianki. Aby przyspieszyć ten proces dodać odrobinę wody. Masę przestudzic. Śmietankę ubić na sztywny krem i połączyć z rozpuszczonymi piankami. Kremem nadziać korpusy. Wstawić do lodówki na kwadrans.
  • 3. Krem śmietanowy :
    Śmietankę ubić z cukrem. Aby masa była sztywniejsza dodać zagestnik. Z kremu odłożyć 2-3 łyżki i zabarwić barwnikiem. Babeczki udekorować kremem w dwóch kolorach. Udekorować posypką i rurkami.
    Smacznego!

Porady

Acha i jedna mała drobna rada- zanim będziecie wypełniać korpusy,wyjmijcie je z foremek. Ja o tym zapomniałam i później było za późno

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować