Babciny prześniak

4.49 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

U babci popijałam to ciasto ciepłym mlekiem.

Składniki:

  • 1/2 l zsiadłego mleka
    1 i 1/2 łyżeczki sody
    1-2 jajka
    ok. 3 szkl. mąki
    sól, cukier
    tłuszcz i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babciny prześniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z sodą. Wlewamy mleko i wbijamy jajka. Doprawiamy solą i cukrem. Mieszamy i wyrabiamy dość luźne ciasto.
  • 2. Tortownicę (śr. 24 cm) smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy 35 minut w temp. 160 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować