Alla bigos z młodej kapusty

0 (0 ocen)

Wiosna - na targach i w ogródkach pojawiają się pyszne , młode warzywa. Polecam więc, pyszny i ekspresowy alla bigos z młodej kapustki. Taki bigosik mnie oraz moją mamę nauczyła przygotowywać moja ukochana babcia Tereska.

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1 większy pęczek koperku
    ok 400 g kiełbasy
    1 duża cebula
    sól,
    biały pieprz
    słodka papryka mielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Alla bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekaj. Wrzuć do garnka i zalej wodą
  • 2. Kapustę gotuj aż do miękkości na średnim ogniu ( ok 40 - 50 min)
  • 3. Kapustę odcedzić
  • 4. Cebulę obierz i pokrój w pół plasterki.Kiełbasę w dowolnej wielkości kostkę.
  • 5. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i dodaj kiełbasę wraz z cebulą. Smaż od czasu do czasu mieszając aż cebula delikatnie się zeszkli
  • 6. Koperek posiekaj
  • 7. Do ciepłej kapusty dodaj cebulę z kiełbasą koperek oraz przyprawy do smaku. Wymieszaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Nowalijki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować