• 5 godz.

Duża porcja słodkości ;)

  • 5 godz.

Składniki:

  • Herbatniki 35 dag
    mleko skondensowane słodzone 1 puszka
    czekolada mleczna 1 szt.

    Masa śmietankowa:
    śmietanka 30% 0,2 L
    śnieżka 2 szt.

    Masa budyniowa:
    budyń waniliowy 1 szt.
    mleko 0,3 L
    masło 20 dag
    cukier puder 3 łyżki

    Forma o wymiarach: 28x28cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamkniętą puszkę mleka skondensowanego gotujemy w wodzie (puszka musi być całkowicie zakryta wodą) ok. 3 godzin. Można również kupić w sklepie gotowy kajmak (do nabycia w marketach).
  • 2. Śmietankę ubijamy razem ze śnieżkami na sztywną masę.
    W rondelku gotujemy 1 szklankę mleka. W pozostałej ilości rozprowadzamy budyń i przyrządzamy dalej wg przepisu podanego na opakowaniu. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem pudrem oraz przestudzonym budyniem.
  • 3. Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
  • 4. W formie do pieczenia ciast układamy warstwami:
    1. Herbatniki
    2. Masa budyniowa
    3. Herbatniki
    4. Gorący kajmak
    5. Herbatniki
    6. Masa śmietankowa
    7. Starta czekolada.
  • 5. Chłodzimy w lodówce - najlepiej całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować