Zupa warzywna z kalarepą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zostało nam sporo rosołu, więc trzeba było coś wymyślić by wszystkie produkty zagospodarować. Do tego rjażenka (tzw. pieczone mleko) i wyszła mega zupa.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża kalarepa
    1 duży seler
    3 marchewki
    1,5 litra rosołu drobiowego
    1 mała puszka groszku konserwowego
    1 pęczek szczypiorku
    1 pęczek koperku
    2 łyżki masła ghee
    2 łyżki mąki
    500 ml rjażenki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna z kalarepą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa warzywna z kalarepą 1. Wszystkie warzywa kroimy tak, jak lubimy. Dodajemy do rosołu. Gotujemy do miękkości warzyw, pod koniec dodajemy groszek wraz z zalewą, posiekany szczypior i koperek.
    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy, powoli dodajemy rjażenki. Podgrzewamy, cały czas mieszając, dolewamy bulionu.
    Całość dodajemy do zupy, dokładnie łączymy i podgrzewamy.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować