Zupa z kapustą kalarepą i fasolką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Letnia zupa z młodych warzyw. Kapusta młoda i kalarepka to jest to co uwielbiam. Do tego fasolka i czego chcieć więcej.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty

    1 kalarepa

    10 dkg fasolki szparagowej

    2 pietruszki młode natka z korzeniem

    2 marchewki

    2 ziele angielskie

    1 liść laurowy

    2 nóżki od kurczaka

    natka pietruszki

    sól


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kapustą kalarepą i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkuję, fasolkę obieram, marchewkę także i kalarepę. Pietruszkę skrobię kroję, natkę razem z korzeniem. Do garnka wlewam wodę, dodaję udka z kurczaka, kapustę, kalarepę, pokrojoną w talarki marchewkę, oraz fasolkę. Dokładam liść laurowy, ziele angielskie. Zupę gotuję do miękkości mięsa około 40 minut na wolnym ogniu. Na końcu doprawiam solą, natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kalarepa Kapusta Marchewka Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować