Zupa gulaszowa z pęczakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczna rozgrzewająca i pożywna zupa ,idealna na chłodne dni .Świetnie się sprawdzi jako jednodaniowy obiad.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok 500 g mięsa gulaszowego wołowego
    2 średnie ogórki konserwowe
    papryka czerwona 1 szt średnia
    100 g kaszy pęczak
    Sól i pieprz do smaku
    przecier pomidorowy 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gulasz

Zupa gulaszowa z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso smażymy na odrobinie oleju, nastę pnie przyprawić ,wlać ok 1 szklankę wody i dusić aż mięso będzie miękkie ,od czasu do czasu uzupełniając odparowany płyn.
    Gdy mięso już będzie miękkie wlewamy ok 800 ml. wody dodać pokrojone w półplasterki ogórki i paprykę pokrojoną w paski , przecier pomidorowy i ugotowaną kaszę gotować jeszcze jakiś czas . Doprawić ewentualnie do smaku .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Mięso Papryka Ogórek Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować