Zupa fasolowa na boczku

0 (0 ocen)

  • Średni

Zupka jest bardzo gęsta i sycąca. Po prostu pyszna

  • Średni

Składniki:

  • - fasola jaś: 0.5 kilograma
    - boczek wędzony: 20 dekagramów
    - kiełbasa zwyczajna: 0.5 kilograma
    - marchewka: 3 sztuki
    - por: 0.33 sztuki
    - seler: 0.25 sztuki
    - pietruszka: 0.5 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - rozmaryn: 1 łyżeczka
    - ziemniaki: 5 sztuk
    - ostra papryka: 1 szczypta
    - przyprawa do fasolki po bretońsku: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa na boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczyć całą noc we wodzie. Do fasoli dodać pokrojony w kosteczkę boczek, gotować ok. 20 min. na małym ogniu.
  • 2. Dodać obrane i pokrojone w kostkę warzywa (prócz ziemniaków). Gotować ok. 30 min na małym ogniu.
  • 3. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni. Dodać do zupy wraz z ziemniakami. Dodać przyprawy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować ok. 20 min, aż warzywa będą całkowicie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować