Udka z kurczaka w coli

3.17 (12 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Połączenie mięsa z colą? Trochę dziwne połączenie ale za to smakowo super, mięciutkie mięso, rozpływa się w ustach.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    1 szklanka coli
    1/2 szklanki keczupu pikantnego
    2 łyżki musztardy
    Przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

3.17 (12 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka w coli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka z kurczaka w coli 1. Cole, keczup i musztardę dobrze wymieszać. Mięso opanierować w przyprawie do kurczaka, następnie zalać przygotowaną zalewą. Wystawić na noc do lodówki. Przełożyc do naczynia lub blaszki z całą zalewą i piec ok 1,50 godziny.

Porady

Ja dodatkowo daje 1 łyżkę musztardy francuskiej do zalewy, ponieważ uwielbiam ją do potrwa mięsnych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować