Twarożek cytrynowy na naleśniki lub gofry

4.5 (195 ocen)

  • 5 min

uwielbiam swoje smakowe twarożki. wiem co jem.Najlepiej smakuje po schłodzeniu. Można do twarożku dodać skórkę i troszkę soku z pomarańczy, dodac dżem, lub czekoladę ze słoika. Smaki dowolne z naturalnym twarożkiem.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 duży twarożek naturalny lub twaróg na serniki (zimny z lodówki)
    1 cytryna
    cukier waniliowy lub wanilinowy
    cukier puder do osłodzenia (nie podaję ilości bo to zależy też od wielkości serka)
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Naleśniki Ser

Twarożek cytrynowy na naleśniki lub gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • twarożek naturalny 1. Cytrynę parzymy we wrzątku przez minutkę. Następnie ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do zimnego naturalnego serka. Dodajemy też cukier puder i wyciskamy troszkę soku z cytryny aby uzyskać wyrazisty smak.
  • twarożek z cytrynką 2. wszystkie składniki delikatnie mieszamy i pozostawiamy na 15 minut do lodówki aby smaki się przegryzły. Najlepiej przygotować taki twarożek dzień wcześniej lub kilka godzin wcześniej.

Porady

taki twarożek można zjeść na deser polewając owoce, posmarować naleśniki czy gofry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować