Tarta bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.upieczeniu na pewno nie jest kruche, natomiast jeśli chodzi o kaloryczność, to jest zdecydowanie niższa niż przy użyciu 100 g masła.
Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć 2-3 minuty. Jarmuż umyć, w razie potrzeby usunąć grube nerwy i posiekać, dodać do cebuli, podlać ok. 1/3 szklanki wody i dusić do odparowania płynu.
Dno formy do tarty o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie rozwałkowanym ciastem. Na ciasto wykładamy jarmuż, pokrojoną drobno paprykę, szynkę zwiniętą w różyczki i kostki fety. Jajka zmiksować na puch, następnie połączyć ze skyrem i wylać na tartę, Wierzch posypać słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Piec około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Porady
Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji 334 kcal.
Węglowodany 37,6 g
Tłuszcze 8 g
Białko 26,2 g
Komentarze