Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Żona Ma wczoraj rzuciła pytaniem, kiedy zrobię jej coś z owocami morza.Mina mi się trochę rozjechała, bo nie przepadam zbytnio za darami oceanu, ale Żony Mej zachcianka świętą jest, więc mówisz i masz Honey.

  • 60 min

Składniki:

  • Czego nam potrzeba?
    -świeże krewetki; są dodatkiem więc 2-3 sztuki na głowę wystarczą
    -300 gram wątróbki drobiowej
    -suszone, namoczone kilka godzin borowiki
    -parmezan
    -oliwa
    -masło, łyżeczka
    -świeże: rozmaryn, oregano i szałwia
    -szalotka
    -por część biała
    -wino półsłodkie
    -papryka ostra zmielona
    -suszone chili
    -czosnek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotki i por siekamy, szklimy na oliwie, dorzucamy posiekane grzyby. Smażymy kilka minut i zalewamy winem. Gdy wino odparuje, oczyszczone, osuszone wątróbki kroimy w małe paski i dorzucamy je do grzybów. Smażymy 2-3 minuty, dodajemy ziół i doprawiamy solą i pieprzem.

    Krewetki, aby ładniej się prezentowały na talerzu podamy w całości. Przed obróbką, musimy je delikatnie obrać z pancerzyka pomiędzy główką, a ogonkiem. Obraną część nacinamy i wyciągamy przewód, który znajduje się od końcówki głowy.

    Krewetki smażymy na maśle z czosnkiem, rozgniecioną, suszoną chili i papryką mieloną.

    Makaron gotujemy al dente. Po odcedzeniu skrapiamy oliwą i wrzucamy na patelnię z wątróbką i grzybami. Mieszamy wszytko podrzucając na patelni.

    Makaron wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem i układamy na nim krewetki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować