Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami w pysznym maślanym sosie. Prosty i szybki do przygotowania. Porcja w sam raz dla dwojga ;)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 16 szt. krewetek
    200 g makaronu tagliatelle
    220 g pomidorków koktajlowych
    1 czosnek
    pół pęczka natki pietruszki
    1/3 szklanki białego wina
    60 g masła
    1 łyżka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami. 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy zostawiając 1/3 szklanki wody z makaronu.

    Krewetki rozmrażamy i obieramy z pancerzy i ogonków.

    Czosnek kroimy w plasterki.

    Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i podsmażamy na złoto czosnek.
    Następnie dodajemy masło i krewetki, smażymy przez chwilę.
  • Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami. 2. Kolejnym krokiem jest dodanie drobno posiekanej natki pietruszki oraz pomidorków przekrojonych na pół.
  • Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami. 3. Dodajemy wino i dusimy przez krótką chwilę.
  • Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami. 4. Ostatnim krokiem jest dodanie makaronu i wody którą zostawiliśmy przy odcedzaniu.
    Podsmażamy jeszcze przez chwilę .

    Gotowe..
    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować