śledzie mleczaki z cytrynie

4.51 (184 ocen)

Przepis przekazywany w rodzinie od pokoleń. Mój tata je uwielbia

Składniki:

  • 4 tuszki śledziowe ( 2 z ikrą i 2 z mleczem)
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka cukru
    ziele angielskie
    liść laurowy
    1/4 szklanki octu
    cytryna
    cebula
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Śledzie mleczaki z cytrynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie oczyścić dokładnie, wyjąć mlecze i ikrę i rozetrzeć je z olejem i cukrem.
  • 2. Tuszki pokroić w dzwonka.
    Przygotować zalewę: dwie szklanki wody zagotować z zielem, liściem laurowym, cebulą, czosnkiem i octem. Cytrynę pokroić na plastry. Śledzie, mlecze i cytrynę wymieszać z zimną zalewą.

Porady

odstawic na kilka dni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować