Serniczki na zimno w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Szykujemy galaretkę z 350 ml wody. Studzimy.
2.2. Do 1/4 szklanki wrzątku wrzucamy żelatynę i mieszamy energicznie.
3.3. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem, śmietanką i dodajemy jeszcze ciepłą żelatynę. Miksujemy do momentu, gdy nie będziemy mieli żadnych gródek.
4.4. Do pucharka wrzucamy kilka truskawek (ale nie wszystkie truskawki jakie mamy) i zalewamy tężejącą galaretką. Gdy ona stężeje, możemy przełożyć masę twarogową do pucharków.
5.5. Teraz robimy syrop z truskawek, który damy do ozdoby przed podaniem. Do garnuszka wrzucamy pokrojone truskawki i zasypujemy cukrem, gotujemy i często mieszamy. Gdy będzie miało już konsystencje syropu studzimy.
Komentarze