Serniczki na zimno w pucharkach

4.45 (189 ocen)

  • Dla 4 osób

Idealny deser na te upalne dni!

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • * 250 g twarogu półtłustego (jedna kostka)
    * 1/4 szklanki przesianego cukru pudru
    * 50 g śmietany 30%
    * 2 łyżeczki żelatyny
    * 1/4 szklanki wrzątku
    * kilka truskawek
    * 2 łyżki cukru
    * 1 galaretka truskawkowa
    * 350 ml wody
Wystaw ocenę:

4.45 (189 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Serniczki na zimno w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Szykujemy galaretkę z 350 ml wody. Studzimy.
  • 2. 2. Do 1/4 szklanki wrzątku wrzucamy żelatynę i mieszamy energicznie.
  • 3. 3. Twaróg miksujemy z cukrem pudrem, śmietanką i dodajemy jeszcze ciepłą żelatynę. Miksujemy do momentu, gdy nie będziemy mieli żadnych gródek.
  • 4. 4. Do pucharka wrzucamy kilka truskawek (ale nie wszystkie truskawki jakie mamy) i zalewamy tężejącą galaretką. Gdy ona stężeje, możemy przełożyć masę twarogową do pucharków.
  • 5. 5. Teraz robimy syrop z truskawek, który damy do ozdoby przed podaniem. Do garnuszka wrzucamy pokrojone truskawki i zasypujemy cukrem, gotujemy i często mieszamy. Gdy będzie miało już konsystencje syropu studzimy.
  • 6. 6. Ozdabiamy deser
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować