Serniczki śmietankowe z czeresniami w pucharkach

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niby banalny deser a jaki pyszny. Orzeźwiający, delikatny, śmietankowy sernik na zimno, ze słodkimi czereśniami, zalanymi galaretką.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • G
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Serniczki śmietankowe z czeresniami w pucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 700ml wrzątku, odstawić do wystudzenia.
  • 2. Śmietankę ubić na sztywno.
  • 3. Twaróg zmiksować z lekko tężejącą galaretką i śmietanką.
    Masę przelać do 3/4 wysokości pucharków.
    Odstawić do stężenia.
  • 4. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 500 ml wrzątku odstawić do lekkiego stężenia.
  • 5. Czereśnie wydrylować, przekroić na pół.
    Do każdego pucharka na wierzch ułożyć ścisło owoce, zalać galaretką.
  • 6. Odstawić do lodówki aby deser całkowicie stężał.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Galaretka Ser biały Sery Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować