Sałatka z rakami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Bardzo smaczna propozycja na przyjecie karnawałowe

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Opakowanie mrożonych raków
    1 torebka ryżu 3 kolorowego
    Pół puszki kukurydzy
    Pęczek koperku
    Pęczek szczypiorku
    Pół świeżego ogórka
    Mała kostka sera żółtego
    Majonez
    1 opakowanie sosu koperkowo ziolowego do sałatki
    Majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z rakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z rakami 1. Raki gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Studzimy i obieramy mięso.
    Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu mieszamy ryż z mięsem raków, posiekanymi szczypiorkiem i koperkiem, pokrojonym w kostkę obranym ogórkiem i odsączona z zalewy kukurydzą. Majonez mieszamy z sosem koperkowo ziołowym. Dodajemy sos do sałatki, mieszamy i wkładamy do lodówki.

Porady

Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia aż smaki się przegryza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować