Sałatka z kurczakiem, kuskusem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę. Smażymy na
rozgrzanym oleju. Przyprawę mieszamy z 1/2 szkl. wody. Wlewamy do mięsa i gotujemy, aż płyn odparuje. Pomarańczę sparzamy, kroimy w plastry.
2.Warzywa myjemy. Brokuł dzielimy na różyczki, papryki kroimy w kawałki. Osobno parzymy w osolonej wrzącej wodzie. Osączamy. Paprykę osuszamy, podsmażamy na oleju.
3.Sałatę rwiemy na kawałki. Winegret przygotowujemy we-
dług przepisu na opakowaniu. Wlewamy do sałaty, delikatnie mieszamy.
4.Sos: jogurt mieszamy z majonezem, ziołami i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawiamy.
5.Kaszę przygotowujemy na sypko według przepisu na opakowaniu. Wykładamy na środek talerzy. Dookoła układamy sałatę, a na niej różyczki brokułu i kawałki papryki. Mięso wykładamy na kaszę. Polewamy sosem. Dekorujemy pomarańczą.
Komentarze