Ćwiartki kurczaka pieczone w marynacie majonezowo - ketchupowo - malinowej

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ćwiartki kurczaka pieczone w marynacie są smaczną propozycją na obiad. Polecam.

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 małe ćwiartki z kurczaka
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki ketchupu
    3 łyżki konfitury malinowej
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka musztardy
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ćwiartki kurczaka pieczone w marynacie majonezowo - ketchupowo - malinowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • s 1. Ćwiartki czyścimy i kroimy na mniejsze części, myjemy i osuszamy z wody.
    W misce mieszamy składniki marynaty z pokrojonym w kosteczkę czosnkiem. Wkładamy mięso, mieszamy i odstawiamy na 1 godzinę.
    Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut pod przykryciem. A następnie 10 minut bez przykrycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

4.5 (182 ocen)

Zdobywca nagrody

image-1udbuun

To może cię zainteresować