Rukola na ciepło

4.42 (150 ocen)

Zdania na temat tak przygotowanej rukoli , były w naszym domu podzielone - mnie smakowało bardzo, mojemu mężowi nieco mniej. Tak czy inaczej to świetny pomysł na zagospodarowanie nawet lekko przywiędłej rukoli. Lekko ostrawe zielsko, dobry dodatek do ryb czy mięs. Polecam!

Składniki:

  • 300 g rukoli
    masło
    1 świeża papryczka chili, lub do smaku
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól i świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.42 (150 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Rukola na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rukolę umyć strząsnąć nadmiar wody. w dużej patelni rozpuścić masło na średnim ogniu, dodać wilgotną sałatę , smażyć mieszając aż zwiędnie - to zajmie parę minut.
  • image-0ckr270 2. 2. Zdjąć patelnię z ognia odlać powstały płyn, dodać posiekaną chili, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące jako dodatek do mięsa lub ryby. Smacznego!

Porady

Przepis z książki "Istanbul" Rebecca Seal

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować