Rolada szpinakowa z suszonymi pomidorami i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser zetrzeć na tarce. Jajka ubić na puszystą pianę. Do jaj dać pokrojony szpinak i starty na tarce ser, dodać sól i pieprz. Całość wymieszać.
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia. Na papier wyłożyć masę szpinakową i piec około 15 minut w 180 stopniach.
2.Suszone pomidory zmiksować w malakserze z odrobiną zalewy olejowej z pomidorów.
Dodać serki ricotta, przecier pomidorowy, pokrojone chilli i sól.
Powstałą masę pomidorową wyłożyć i równomiernie rozsmarować na upieczonej warstwie szpinakowo - serowej.
Za pomocą papieru do pieczenia zawinąć roladę. Obwinąć w papier i wstawić do lodówki na kilka godzin, aż rolada zesztywnieje.
Komentarze