Potrawka mięsno-warzywna

0 (0 ocen)

  • Średni

Wiosną i latem staram się przygotowywać jak najwięcej potraw z dodatkiem świeżych warzyw.

  • Średni

Składniki:

  • - młoda marchewka: 40 dekagramów
    - pomidory: 2 sztuki
    - filet z kurczaka: 40 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - ostra papryczka: 1 sztuka
    - słodka papryka: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - bulion (może być z kostki): 0.5 szklanki
    - śmietana 12%: 0.67 szklanki
    - posiekana natka pietruszki: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka mięsno-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę dokładnie wyczyścić i pokroić w plasterki. Gotować w osolonej wodzie ok. 15 min, następnie osączyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać pokrojone w półplasterki cebule, posypać słodką papryką. Zalać gorącym bulionem i dusić ok. 5 min na małym ogniu. Z papryczki usunąć nasiona, drobno ją posiekać, dodać do potrawki. Zalać śmietaną, dodać pokrojone w kostkę pomidory oraz marchewkę. Dusić ok. 15 min. Na koniec skropić sokiem z cytryny i doprawić do smaku. Posypać posiekaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować