Rolada mięsno-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, startą na tartce cebulę, musztardę jajko,doprawić pieprzem i solą. Dokładnie wyrobić.
2.Kiełbasę obrać ze skórki.
3.Marchew zetrzeć na grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię dać olej, marchewkę,doprawić cukrem, pieprzem, solą i udusić pod przykryciem. Następnie dodać koncentrat, łyżeczkę bułki tartej, odrobinę chili i wymieszać.
5.Mięso cienko rozłożyć na folii (30x30 ).Na mięso rozłożyć marchewkę i posypać groszkiem. Na brzegu położyć kiełbasę i przy pomocy folii zwinąć roladę
6.Resztę bułki tartej wymieszać z papryką i obsypać roladę.
7.Zawinąć w folię aluminiową i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec rozciąć folię i lekko przyrumienić. Można podawać na ciepło i na zimno
Komentarze