Rolada mięsno-warzywna

4.5 (200 ocen)

Moja propozycja na niedzielny obiad

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego
    200 g cienkiej kiełbasy ( ulubionej )
    1 bułeczka namoczona w mleku
    1 jajko
    1 cebula
    1 łyżeczka musztardy
    1/2 puszki groszku zielonego
    2 marchewki
    2 łyżki oleju
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka cukru
    szczypta chili
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    pieprz,sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada mięsno-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, startą na tartce cebulę, musztardę jajko,doprawić pieprzem i solą. Dokładnie wyrobić.
  • 2. Kiełbasę obrać ze skórki.
  • 3. Marchew zetrzeć na grubych oczkach. Na rozgrzaną patelnię dać olej, marchewkę,doprawić cukrem, pieprzem, solą i udusić pod przykryciem. Następnie dodać koncentrat, łyżeczkę bułki tartej, odrobinę chili i wymieszać.
  • 4. Na kuchennym blacie rozłożyć folię spożywczą,zwilżyć wodą
  • 5. Mięso cienko rozłożyć na folii (30x30 ).Na mięso rozłożyć marchewkę i posypać groszkiem. Na brzegu położyć kiełbasę i przy pomocy folii zwinąć roladę
  • 6. Resztę bułki tartej wymieszać z papryką i obsypać roladę.
  • 7. Zawinąć w folię aluminiową i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec rozciąć folię i lekko przyrumienić. Można podawać na ciepło i na zimno
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować