Lekka potrawka mięsno-warzywna

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i lekka potrawka z dużą ilością warzyw, świetnie pasuje do ryżu czy makaronu.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone mieszane-pół kilo
    cukinia mała- 2szt
    kalarepa mała-2 szt
    czerwona cebula-2 szt
    por-ja dałam zieloną część ok 20 cm
    olej do smażenia
    sól, pieprz, czosnek granulowany,ostra papryka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Lekka potrawka mięsno-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i kalarepę umyć, kalarepę obrać. Następnie warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    2.Pora pokroić w plasterki, unmyć i odsączyć na sicie, cebulę obrać i pokroić w piórka.
    3.Pora i cebulę wrzucić na rozgrzaną patelnię i zeszklić.
    4.Dodać pozostałe warzywa i smażyć na średnim ogniu ok 15 minut. Dodać przyprawy do smaku i przełożyć do garnka.
    5.Na patelni po warzywach rogrzać odrobinę oleju, wrzucić mięso mielone i smażyć do ścięcia włókien, po czym wrzucić do garnka z warzywami.Ewentualnie przyprawić jeszcze do smaku.
    Podawać z ryżem lub makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować