Placuszki z fasolki i cieciorki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Placuszki są smaczne i pożywne, idealne dla osób nie jedzących mięsa:)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:
    1 puszka (425 ml) czerwonej fasoli z cieciorką
    1 cebula
    1 duży ząbek czosnku
    1 jajko
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej
    sól, pieprz kolorowy z młynka
    2 szczypty przyprawy do dań z fasoli
    Oraz olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki z fasolki i cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć osączoną fasolkę z cieciorką, dodać pokrojoną cebulę, jajko i zmiksować podręcznym blenderem. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę, obie mąki, doprawić do smaku. Usmażone na rozgrzanym oleju placuszki osączyć na ręczniku papierowym. Podać z sosem np czosnkowym. Placuszki są smaczne i pożywne, idealne dla osób nie jedzących mięsa:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować