Placuszki są smaczne i pożywne, idealne dla osób nie jedzących mięsa:)
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na 6 sztuk:
1 puszka (425 ml) czerwonej fasoli z cieciorką
1 cebula
1 duży ząbek czosnku
1 jajko
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
sól, pieprz kolorowy z młynka
2 szczypty przyprawy do dań z fasoli
Oraz olej do smażenia
Placuszki z fasolki i cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przełożyć osączoną fasolkę z cieciorką, dodać pokrojoną cebulę, jajko i zmiksować podręcznym blenderem. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę, obie mąki, doprawić do smaku. Usmażone na rozgrzanym oleju placuszki osączyć na ręczniku papierowym. Podać z sosem np czosnkowym. Placuszki są smaczne i pożywne, idealne dla osób nie jedzących mięsa:)
Komentarze