Pikantny sos słodko-kwaśny na zimno do mięs

4.5 (158 ocen)

  • 60 min

Bardzo dobry dodatek do mięs-w sam raz na nadchodzący sezon grillowy. Ponieważ wykonany samodzielnie w domu nie zawiera żadnych ulepszaczy i konserwantów

  • 60 min

Składniki:

  • 3/4 szkl.cukru
    1/3 szkl.octu
    2/3 szkl. zimnej wody
    1/4 szkl.sosu sojowego
    4 łyżki pikantnego ketchupu
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    pieprz cayenne
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Pikantny sos słodko-kwaśny na zimno do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać i mieszając zagotować. Schłodzić w lodówce. Podawać do wszelkiego rodzaju mięs. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

4.76 (245 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sos słodko-kwaśny

To może cię zainteresować