Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami

4.5 (149 ocen)

Zdrowy, pełnowartościowy obiad to w zimie podstawa. Naturalny ryż z warzywami i pieczonym w folii dorszem jest doskonałym posiłkiem zarówno na obiad, jak i kolację. Polecam!

Składniki:

  • 1 torebka ryżu naturalnego
    300 g. warzyw na patelnie
    200-300 g. filetu z dorsza
    sok z ½ cytryny
    1 łyżka oliwy z oliwek
    przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do ryb itp.)
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować jak zaleca się na opakowaniu.
  • 2. Warzywa wrzucić na rozgrzaną patelnię, zalać gorącą wodą i dusić pod przykryciem do zmięknięcia. Doprawić do smaku.
  • 3. Filet umyć, osuszyć i doprawić przyprawami. Dwa kawałki folii aluminiowej wysmarować oliwą i sokiem z cytryny. Ułożyć na niej kawałki filetu, a następnie dobrze zawinąć, tak aby podczas pieczenia nic nie wyciekało. Piec w 180st.C około 20-25 minut. Wyjąć i przełożyć na dwa talerze. Ryż i warzywa również. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować