Delikatne polędwiczki z dorsza

4.5 (145 ocen)

Taka forma pieczenie sprawia, że ryba jest soczysta i aromatyczna.

Składniki:

  • polędwica z dorsza
    sól
    czarny pieprz mielony
    przyprawa do ryb
    masło
    cytryna
    czosnek ząbki
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Delikatne polędwiczki z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczki z dorsza 1. Polędwiczki z dorsza myjemy i osuszamy. Układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.
  • polędwiczki z dorsza z masłem 2. Na każdym kawałku układamy gruby plasterek masła.
  • polędwiczki z dorsza z cytryną 3. Na górze układamy plasterek cytryny, a wokół układamy kilka plasterków czosnku.
  • polędwiczki z dorsza w folii 4. Polędwiczki szczelnie zamykamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przed pieczeniem najlepiej rybę schłodzić w lodówce, aby lepiej "przeszła" przyprawami.
  • polędwiczki z dorsza 5. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Podajemy, np. na mieszance sałat.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować