Pieczone młode ziemniaki z fetą

4.5 (199 ocen)

  • 40 min

Ziemniaki faszerowane fetą to wiosenno - letnie, lekkie danie, które najlepiej smakuje z kwaśnym mlekiem.

  • 40 min

Składniki:

  • - 4 duże młode ziemniaki
    - 100 g sera fety
    - 3 łyżki kwaśnej śmietany
    - sól, pieprz do smaku
    - pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone młode ziemniaki z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone młode ziemniaki z fetą 1. - Ziemniaki wyszorować i ugotować w osolonej wodzie.
    - Z wierzchu odciąć czubki i delikatnie wydrążyć łyżeczką odrobinę miąższu.
    - Ser feta rozdrobnić łyżeczką i wymieszać ze śmietaną.
    - Nałożyć ser do wydrążonych ziemniaków.
    - Ziemniaki ułożyć w naczyniu do zapiekania i piec w 200 st.C przez 15 minut.
    - Podawać od razu po upieczeniu, uprzednio posypać je pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

Porady

Mogą również być dodatkiem do mięsnego obiadu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować