Pieczone młode ziemniaki z masłem czosnkowym

4.5 (167 ocen)

Idealny dodatek do dań głównych, bądź jako samodzielne danie. Także jest to super propozycja na grilla

Składniki:

  • 8 sztuk ziemniaków młodych - najlepiej mniej więcej tej samej wielkości
    5 sporych łyżek masła
    6-7 ząbków czosnku
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Pieczone młode ziemniaki z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mli3ak 1. Ziemniaki porządnie wyszorować. I ponacinać wzdłuż , tworząc "rynienki"
  • 2. Czosnek obrać, i przecisnąć bez pośrednio do masła.
    Masło z czosnkiem porządnie wymieszać widelcem
  • image-1l65bxh 3. "rynienki" w ziemniakach napełnić masłem czosnkowym
  • image-0pyv5p2 4. Każdego ziemniaka z osobna zawinąć w folię aluminiową. Paczuszki ustawić na blaszcze
  • 5. ziemniaki piec w 180 stopniach( góra-dół) potem paczuszki otworzyć i piec jeszcze 10 min na najwyższej półce by ziemniaki się przyrumieniły

Porady

Takie ziemniaki można upiec także na grillu, w ognisku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło czosnkowe Młode ziemniaki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować