Pieczone młode ziemniaki z cebulą

4.5 (162 ocen)

Pyszne chrupiące ziemniaczki. Można podawac jako osobne danie bądź jako dodatek do dań

Składniki:

  • 4 duże cebule
    600 g młodych ziemniaków

    1/3 szkl oleju
    1 łyżka ziół prowansalskich
    1/2 łyżki rozmarynu otartego
    1/2 łyżki soli ziołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Pieczone młode ziemniaki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą.Osusz
  • 2. Cebulę obierz, pokrój na 4-6 części
  • 3. Cebulę wrzuć do miski , zalej olejem i dodaj zioła i rozmaryn wymieszaj.
    Odstaw na 2 godziny
  • 4. Ziemniaki pokrój na 4 części. Dodaj do cebuli, dodaj 2 łyżi oleju i sól ziołową. Wymieszaj. Odstaw na 15 min
  • 5. Ziemniaki i cebulkę piecz w 185stopniach (funkcja grill) do momentu aż ziemniaki zmiękną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować