Pasztet

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 40 min

Domowy smaczny pasztet

  • 3 godz. 40 min

Składniki:

  • 60 dag łopatki wieprzowej, 20 dag boczku, 20 dag wolowiny - użyłam łopatkę, 3 pojedyńcze piersi z kurczaka, 10 dag podgardla, 35 dag wątróbki drobiowej, 3 jajka, kasza manna, 1 mała bułka, ziele angielskie, liście laurowe, gałka muszkatałowa, sól, pieprz, majeranek, cebula 2 szt, marchew, pietruszka mała, seler - kawałek, żurawina, śliwki suszone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę, łopatkę, boczek nastawiłam i gotowałam na małym ogniu 1,5 h z zielem angielskim 5 szt i lisciem laurowym 4 szt i łyżka soli. Po 1,5 h dodałam mięso drobiowe i włoszczyznę. Gotowałam ok godziny. Podgardle pokroiłam w kostkę i wysmażyłam. Dodałam 2 pokrojone cebule i wątróbkę. Dusiłam kilka minut. W ciepłym wywarze po gotowaniu mięsa namoczyłam bułke. Wszystkie składniki tj: mięsa, watróbke z cebulą, warzywa, bułkę zmieliłam. Do zmielonej masy dodałam 3 jajka, łyżke kaszy mannej, pół łyżeczki gałki muszkatałowej, pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego, majeranek, sól, pieprz do smaku. Dolałam dwie chochle wywaru mięsnego. Calość zblendowałam. Masę podzieliłam. Do jednej części dodałam pokrojone śliwki suszone, do drugiej żurawinę, resztę upiekłam bez dodatków. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 st - godzinę. Z tej porcji skladników wyszły 4 porcje foremek 10 x 20
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować