Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce, wyrobić i odłożyć na 2 godziny do lodówki.
2.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni z dodatkiem pieprzu i soli. Po chwili dodać przeciśnięte ząbki czosnku. Do miski włożyć mięso mielone, przełożyć cebulę podsmażoną , dodać pieprz, sól, paprykę ostrą, 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki ostrego sosu amerykańskiego. Dokładnie ze sobą połączyć. Odstawić.
3.Ciasto rozwałkować na stolnicy, położyć nadzienie wzdłuż i zwinąć, aby powstał rulon. Podzielić na mniejsze kawałki. Przygotowane paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem i wstawić do piekarnika na 190 stopni na 15-20min, do zarumienienia.
Porady
Drożdże do ciasta ścieram na tarce na drobnych oczkach.
Komentarze