PASZTECIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE

  • wyświetlono: 5733 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

pyszne chrupiące paszteciki, w sam raz do barszczyku

1O6A3375_1

Składniki

CIASTO:
1/2 szkl. kwaśnej śmietany
2 dkg drożdży
2 szkl. mąki
1 jajko
1/2 kostki masła
cukier
sól
gałka muszkatołowa
FARSZ:
mięso z rosołu
1 cebula
sól, pieprz
czerstwa bułka
majeranek

Sposób przygotowania przepisu:

PASZTECIKI KRUCHO-DROŻDŻOWE

  • 1.
    FARSZ:
    Ugotowane mięso mielimy w maszynce wraz z odciśniętą bułką. Dodajemy przyprawy.
    CIASTO:
    Śmietanę mieszamy z drożdżami, cukrem, solą i gałką. Dodajemy mąkę i masło- wyrabiamy. Na godzinę wkładamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na cienkie ciasto, kroimy w prostokąty, nakładamy farsz i zawijamy. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Układamy w brytfannie wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 25 min. w temp. 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczylapaszteciki

Komentarze

Podobne przepisy

drożdżowe paszteciki z cebulą

Dodane przez: klementynka

drożdżowe paszteciki z cebulą

Paszteciki to obowiązkowa przekąska...

pierożki

Dodane przez: Aninka88

PIEROŻKI KRUCHO-DROŻDŻOWE Z MIĘSEM

pyszna przekąska

paszteciki

Dodane przez: Luelle

Paszteciki drożdżowe

Idealne do czerwonego barszczu...

Zakręcone paszteciki

Dodane przez: beetle

Zakręcone paszteciki drożdżowe

Ładnie wyglądająca na talerzu przekąska...

Paszteciki

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Drożdżowe paszteciki z mięsem

Krucho-drożdżowe ciasto,pyszny...

PALUCHY krucho - drożdżowe z KMINKIEM

Dodane przez: kiciax1

PALUCHY krucho - drożdżowe z KMINKIEM

Babcia zawsze je robiła na Święta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE