Paszteciki krucho-drożdżowe

  • wyświetlono: 576 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Paszteciki z tego przepisu smakują idealnie zarówno z farszem mięsnym, jak i bezmięsnym.

cosik
  • 6 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

-0,5 kg mąki
-2 jajka
-1 żółtko
-2 łyżki śmietany
-2 dag masła
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-2 dag drożdży
-szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Paszteciki krucho-drożdżowe

  • 1. Drożdże rozpuścić w śmietanie. Do mąki dodać jajka, żółtko, rozpuszczone drożdże, proszek do pieczenia, szczyptę soli, masło. Wyrobić ciasto. Rozdzielić na dwie części, rozwałkować, podzielić na prostokąty o wymiarach ok. 4x7cm. Nałożyć farsz i zwijać, posklejać i posmarować jajkiem. Poukładać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 180st. do zarumienienia (ok. 20-40 minut)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

drożdżowepasztecikiwytrawnedo barszczudo rosołukruche pasztecikiPaszteciki krucho-drożdżowe

Komentarze

Podobne przepisy

Paszteciki z serem smażone

Dodane przez: Joanna Kryla

Paszteciki z serem smażone

Rewelacyjny przysmak z czasów mojego...

paszteciki

Dodane przez: wiola

Paszteciki z kapustą i majerankiem

Paszteciki doskonale pasują do...

Pszenno razowe paszteciki grzybowe

Dodane przez: żaba

Pszenno razowe paszteciki grzybowe

Idealne do czerwonego barszczu,...

paszteciki kapusta i grzybami

Dodane przez: Kasia84

Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki to idealne danie na...

Paszteciki z pieczarkami.

Dodane przez: weronika63

Paszteciki z pieczarkami

Paszteciki drożdżowe, idealnie...

Paszteciki serowe z fetą i kminkiem

Dodane przez: Martyna1991

Paszteciki serowe z fetą i kminkiem

Mocno serowe paszteciki z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE