Paszteciki krucho-drożdżowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Paszteciki z tego przepisu smakują idealnie zarówno z farszem mięsnym, jak i bezmięsnym.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -0,5 kg mąki
    -2 jajka
    -1 żółtko
    -2 łyżki śmietany
    -2 dag masła
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    -2 dag drożdży
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Pieczywo Paszteciki Pasztet

Paszteciki krucho-drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuścić w śmietanie. Do mąki dodać jajka, żółtko, rozpuszczone drożdże, proszek do pieczenia, szczyptę soli, masło. Wyrobić ciasto. Rozdzielić na dwie części, rozwałkować, podzielić na prostokąty o wymiarach ok. 4x7cm. Nałożyć farsz i zwijać, posklejać i posmarować jajkiem. Poukładać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 180st. do zarumienienia (ok. 20-40 minut)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować