-0,5 kg mąki
-2 jajka
-1 żółtko
-2 łyżki śmietany
-2 dag masła
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-2 dag drożdży
-szczypta soli
Sposób przygotowania przepisu:
Paszteciki krucho-drożdżowe
1.
Drożdże rozpuścić w śmietanie. Do mąki dodać jajka, żółtko, rozpuszczone drożdże, proszek do pieczenia, szczyptę soli, masło. Wyrobić ciasto. Rozdzielić na dwie części, rozwałkować, podzielić na prostokąty o wymiarach ok. 4x7cm. Nałożyć farsz i zwijać, posklejać i posmarować jajkiem. Poukładać na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w temp. 180st. do zarumienienia (ok. 20-40 minut)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze