Parówki w cieście francuskim

4.5 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Parówki w cieście francuskim to bardzo fajny pomysł na śniadanie lub kolację. Bardzo sycące i pyszne.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego
    6 parówek
    6 plastrów sera żółtego
    Musztarda
    Jajko
    Opcjonalnie sezam lub kminek
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto pokroić na taką ilość pasków ile mamy parówek.

    Każdą cześć ciasta posmarować musztardą.

    Na to położyć plaster sera żółtego, następnie parówki i zawinąć w ciasto. Dokładnie zlepiamy brzegi.

    Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.

    Można posypać po wierzchu sezamem lub kminkiem.

    Wyłożyć na blachę i piec 20, 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować