Parówki w cieście francuskim

5 (146 ocen)

Parówki pieczone w cieście francuskim są smaczne i szybkie do przyrządzenia, polecam na szybkie śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego

    6 parówek

    100 gram tartego żółtego sera

    pikantny ketchup

    zioła do pizzy

Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Przekąski

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy na desce, kroimy na 4 prostokąty, smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami. Ser żółty ścieramy na tarce, posypujemy ciasto, układamy parówki, zwijamy. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wierch smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Najlepiej smakują na ciepło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować