Parówki w cieście francuskim

5 (157 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Parówki w cieście francuskim świetnie nadają się na śniadanie jak i na małą przekąskę.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego
    5 parówek cienkich
    Jajko
    2 łyżki mleka
    Opcjonalnie sezam zioła prowansalskie do posypania
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i kroimy na 5 równych plastrów(plastry ciasta muszą być na tyle szerokie aby owinąć parówki).
    Na ciasto układamy parówki i zawijamy je w rulon.
    Następnie nacinamy gotowe ruloniki tak aby nie przeciąć ich do końca. Pocięte parówki zwijamy pociętą częścią na zewnątrz i łączymy. Końce ciasta zlepiamy mocno.
    Teraz wszystko układamy ma blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    W misce mieszamy jajko z mlekiem i taką mieszanką smarujemy nasze parówki. Górę posypujemy ulubionymi dodatkami. Pieczemy w 180 stopniach do uzyskania złoto brązowego koloru. Podajemy z sosem.
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Parówki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować