Crumble z jabłkami

4.49 (150 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pachnące jabłka z cynamonem i rodzynkami pod słodką kruszonką. Mało kto się oprze takiemu deserowi. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jabłka
    Garść rodzynek
    Cynamon
    1 łyżka amaretto
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

    Na kruszonkę
    Pół szklanki mąki
    3 łyżki cukru pudru
    1 łyżka amaretto
    3 łyżki masła
    Płatki owsiane według uznania
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Crumble

Crumble z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka należy umyć, obrać. Usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Do jabłek dorzucić rodzynki, posypać cynamonem, dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżkę amaretto, wszystko wymieszać.

    Do miski przesiać mąkę, dodać cukier puder, płatki owsiane , łyżkę amaretto i masło. Wszystko razem połączyć za pomocą dłoni.

    Jabłka wyłożyć do kokilek a na wierzchu równomiernie rozłożyć kruszonkę.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 -25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować