Filety z kurczaka w krakersowej panierce

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Filety z kurczaka marynowane w jogurcie naturalnym z dodatkiem przypraw są bardzo soczyste i pyszne.

  • 2 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    opakowanie krakersów
    jogurt naturalny duży
    sól cytrynowa
    sól
    pieprz cytrynowy
    pieprz czarny mielony
    czubryca
    sambar masala
    biryani masala
    olej

Filety z kurczaka w krakersowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć i przekroić wzdłuż na pół tak aby powstały kolejne kotlety. Następnie pokroić je w szersze paski. Wrzucić do miski, dodać jogurt naturalny i przyprawy. U mnie to sól cytrynowa, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny mielony, czubryca, biryani masala i sambar masala. Wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
    Krakersy zmielić lub potłuc tłuczkiem.
    Filety obtaczać w panierce z krakersów i smażyć na oleju na złoty kolor.
    Podawałam z pieczonymi ziemniakami oraz z mixem sałat z pomidorkami skropionym sosem winegret.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy