Filety z kurczaka w krakersowej panierce

  • wyświetlono: 673 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Filety z kurczaka marynowane w jogurcie naturalnym z dodatkiem przypraw są bardzo soczyste i pyszne.

IMG_20170417_133454_899
  • 4 porcje
  • 140min
  • Łatwy

Składniki

2 filety z kurczaka
opakowanie krakersów
jogurt naturalny duży
sól cytrynowa
sól
pieprz cytrynowy
pieprz czarny mielony
czubryca
sambar masala
biryani masala
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Filety z kurczaka w krakersowej panierce

  • 1. Filety umyć i przekroić wzdłuż na pół tak aby powstały kolejne kotlety. Następnie pokroić je w szersze paski. Wrzucić do miski, dodać jogurt naturalny i przyprawy. U mnie to sól cytrynowa, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny mielony, czubryca, biryani masala i sambar masala. Wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
    Krakersy zmielić lub potłuc tłuczkiem.
    Filety obtaczać w panierce z krakersów i smażyć na oleju na złoty kolor.
    Podawałam z pieczonymi ziemniakami oraz z mixem sałat z pomidorkami skropionym sosem winegret.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakdróbkrakersyfilety z kurczakajogurt naturalnyobiadmarynata jogurtowafilety w panierce z krakersówpanierka krakersowa

Komentarze

Podobne przepisy

kurczak w pierzynce krakersowej

Dodane przez: adzia

Kurczak w krakersowej pierzynce

Kotlecik drobiowy podany w innej...

Kotlety

Dodane przez: JulkaTomeczek

Filety w panierce kokosowej

Filety w kokosowej panierce to...

Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika.

Dodane przez: grzesiek

Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika.

Od czasu do czasu nachodzi mnie...

Filety z kurczaka w boczku

Dodane przez: czarrna

Filety z kurczaka w boczku

Pomysł niedzielny obiad :)

image-1h0cm4w

Dodane przez: JulkaTomeczek

Filety w panierce

Pyszne mięsko na obiad, soczyste...

image-0usokrs

Dodane przez: kuchcik89

Filety z kurczaka panierowane w płatkach...

Kiedy znudzą się zwykłe filety...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE