Omlet biszkoptowy z owocami

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne omlety biszkoptowe z owocami na zimno i na ciepło!

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jaja, rozmiar L – 3 szt.
    syrop z agawy – 2 łyżki
    mąka pszenna – 1,5 łyżki
    olej kokosowy – 1 łyżka
    truskawki – 1 garść
    jeżyny,maliny-garść
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Omlet biszkoptowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy w misce na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy przez chwilę. Osładzamy syropem z agawy, delikatnie mieszamy rózgą. Dodajemy mąkę i ponownie delikatnie łączymy składniki.

    Na patelni roztapiamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na złoty kolor na średnim ogniu pod przykryciem. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Ściągamy z patelni.

    Na omlet kładziemy maliny,jeżyny i pocięte w ćwiartki truskawki. Opcjonalnie możemy skropić syropem z agawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Jeżyny Maliny Syrop z agawy Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować