Ogórki po kalisku

4.42 (185 ocen)

  • 60 min

Ogórki w plastrach są ,chrupiące jako dodatek do obiadu jak i do świeżego pieczywa Szczególnie smakują w miesiącach zimowych cieszą nie tylko podniebienie a także oko

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    1/2 kg cebuli
    1 łyżka soli
    1/2szkl oleju

    1/2 szkl octu
    1 szkl cukru
    1 płaska łyżka pieprzu
    2łyżki vegety
    2 słoiki koncentratu pomidorowego po 200 g
    garść kopru
Wystaw ocenę:

4.42 (185 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki po kalisku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki po kalisku 1. Ogórki obieramy ze skóry i kroimy w grubsze plastry ,następnie obieramy cebule także kroimy w plastry
    Do ogórków dodajemy cebulę ,sól,olej,vegetę,cukier,pieprz,ocet ,garść kopru
    i koncentrat pomidorowy wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy na 20 minut aby się zmorzyło
    Po tym czasie jeszcze raz mieszamy i kładziemy do słoików razem z tym sokiem
    Gotujemy 7 minut od zagotowania.

Porady

Gotujemy 7 minut od zagotowania potem odstawiamy i trzymamy jeszcze 10 minut w tej gorącej wodzie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chrzan Gorczyca Koper Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować