Makaron ze szpinakiem i kurczakiem

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealna propozycja na szybki obiad.

Składniki:

  • ● 40 dag makaronu (świderki, rurki lub tagliatelle)
    ● 45 dag mrożonego szpinaku
    ● podwójny filet z kurczaka
    ● cebula
    ● 2-3 ząbki czosnku
    ● przyprawa uniwersalna
    ● curry
    ● sól
    ● masło do smażenia
    ● olej do smażenia
    ● ok. 10 dag żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, dokładnie
    osuszamy papierowym ręcznikiem
    kuchennym. Kroimy
    w kostkę i oprószamy curry.
    Smażymy na rozgrzanym oleju.
    Odstawiamy.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy,
    a następnie drobno kroimy.
    Cebulę szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy
    czosnek i chwilę smażymy.
    Wkładamy rozmrożony szpinak,
    doprawiamy do smaku
    przyprawa uniwersalna. Smażymy, aż szpinak
    odparuje i zgęstnieje.
  • 3. Makaron gotujemy w osolonej
    wodzie. Odcedzamy Mieszamy z kurczakiem i szpinakiem.
    Posypujemy żółtym
    serem startym na tarce o dużych
    oczkach.

Porady

RADY Zamiast szpinaku można użyć zielonego pesto.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Szpinak Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować