Makaron z warzywami na patelni

4.33 (235 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie danie z patelni. Wystarczy ugotować makaron i wymieszać z warzywami, których gotową, zamrożoną mieszankę można znaleźć w sklepie. Warto sięgać po takie warzywa szczególnie zimą, kiedy świeżych jeszcze nie ma w sklepach. Takie natomiast zostały zamrożenie w sezonie, gdy miały najwięcej witamin.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie warzyw na patelnię z bazylią i tymiankiem Hortex
    2 łyżki oliwy z oliwek
    250 g makaronu kokardek
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    tarty parmezan
Wystaw ocenę:

4.33 (235 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z warzywami na patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odsączyć i odstawić. Wodę można ugotować w czajniku elektrycznym i przelać do garnka, będzie jeszcze szybciej.

    Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić zawartość z opakowania. Warzyw nie ma potrzeby wcześniej rozmrażać. Przecier pomidorowy wymieszać z przyprawami, które są przy warzywach i wlać na patelnię. Chwilę poddusić i dodać przygotowany wcześniej makaron. Wymieszać i wykładać na talerze, posypując startym parmezanem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mrożonki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mrożenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować