MAKARON PENNE Z CUKINIĄ I MOZARELLĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mój przepis jest prosty, szybki, smaczny i przede wszystkim zdrowy.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cukinia
    1 ząbek czosnku
    100 gr makaronu penne
    1 opakowanie mozarelli light
    1 łyżka oleju rzepakowego
    4 łyżki gorącej wody w której gotował się makaron
    2 łyżeczki kaparów
    1 łyżeczka ziół dalmatyńskich lu prowansalskich
    ½ łyżeczki chili peperonicini
    kilka listków świeżej bazylii i pietruszki
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron penne z cukinią i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makron zagotuj według przepisu na opakowaniu.
    Cukinię umyj i pokrój na cienkie plasterki. Czosnek zmiażdż i podsmaż 15 s na rozgrzanym tłuszczu, następnie dodaj cukinię i duś ją na małym ogniu aż całkowicie zmięknie.
    Ugotowany makaron, odcedzony dodaj do cukinii, wymieszaj składniki i dopraw ziołami oraz solą i pieprzem.
    Mozarellę pokrój na plasterki, i połóż na makaronie i cukinii. Patelnię przykryj pokrywą. Chwilę wszystko podduś aż mozarella się rozpuści.
    Gotowe danie przełóż na talerze i udekoruj pomidorkami koktajlowymi oraz listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować