Magdalenki z borówkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jedne z lepszych, jakie jadłam. Bardzo szybkie do zrobienia, można zabrać ze sobą do pracy.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    2 jajka
    1/2 szklanki mleka
    12 dag. masła
    pół szklanki cukru
    szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    30 dag. borówek
    cukier puder do posypania
    Dodatkowo:
    foremka na 12 babeczek i 12 papilotek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Magdalenki z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajka, cukier, cukier waniliowy i masło ucieram mikserem, do utartej masy dodaje mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia , sól i mleko, miksuję. Dodaję borówki, mieszam, nakładam do papilotek ustawionych w foremce. Piekę 20 minut w temp. 190 stopni. Jeszcze ciepłe posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować