Czekoladowe magdalenki z borówkami

4.83 (6 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wykonanie to zaledwie kilka chwil , a radość ogromna gdy w locie znikają z talerza . Czekolada tu dominuje , a kwaskowy smak owoców doskonale ożywia całość . Doskonale sprawdzają się na deser lub drugie śniadanie w gronie rodziny czy znajomych :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
    2 jajka
    1/2 szklanki cukru trzcinowego
    1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanki mleka
    1 szczypta soli
    2 łyżki czekolady w proszku
    1 łyżka cukru z ekstraktem wanilii
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    około 150 g borówki
    blaszka na 12 babeczek wyłożona papilotkami
    tarta czekolada do posypania
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Babeczki

Czekoladowe magdalenki z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowe magdalenki z borówkami 1. Jajka , masło , sól , cukier i cukier z ekstraktem wanilii miksuję na puch , ciągle miksując dodaję mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i czekoladą oraz mleko , miksuję .
  • Czekoladowe magdalenki z borówkami 2. Puszystą masę nakładam do 3/4 wysokości papilotek , na masę wykładam po kilka borówek lekko je wciskając w masę . Piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni .
  • Czekoaldowe magdalenki z borówkami 3. Jeszcze ciepłe magdalenki osypuję tartą czekoladą , pozostawiam do całkowitego wystudzenia .

Porady

Magdalenki możemy upiec bez owoców :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować