Zamiast kiełbaski dodałam do lecza leśne grzyby. Danie wyszło smakowicie.
60 min
Dla 6 osób
Składniki:
1 kg pomidorów
1 kg czerwonej papryki
2 średnie cukinie
2-3 cebule
4-5 ząbków czosnku
olej do smażenia
zioła prowansalskie
sól
ok. 1/2 kg świeżych leśnych grzybów
Leczo z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę i cukinię pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać paprykę, po chwili smażenia cukinię oraz obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory.Przyprawić solą i ziołami. Dusić warzywa do miękkości.
2.Grzyby pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dolać trochę wody, aby przykryć grzyby, posolić i dusić do miękkości. Połączyć z warzywami.
Komentarze