Krewetki w pomidorkach, z chili i czosnkiem niedźwiedzim

4.5 (168 ocen)

  • 35 min

P.S. poniższą potrawę zrobiłam koleżance na 'tę noc". Jej romantyczny wieczór się udał, gdyż doszło do pełnej konsumpcji potrawy i ...;)

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:
    200 g krewetek
    1 pęczek czosnku niedźwiedziego
    1 szklanka pomidorków koktajlowych
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    5 łyżek sosu chili słodko-pikantnego
    1 rozgnieciony ząbek czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    2 łyżki masła klarowanego
    dodatkowo czarny makaron farbowany atramentem kałamarnicy
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Krewetki w pomidorkach, z chili i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone pomidorki oraz rozgnieciony czosnek. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy umyte i osuszone krewetki. Po krótkiej chwili smażenia dodajemy sos chili, przecier, posiekany czosnek niedźwiedzi, natkę. Dusimy krewetki w sosie przez 3 minuty. Gotowe krewetki podajemy z ugotowanym makaronem. Uwaga na ogonki od krewetek! Tata je zjazd nim zdążyłam go ostrzec ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować